DE OMGEVING en ACTIVITEITEN

De Rust op Cremillieux

Kom je voor een vakantie in alle rust dan tref je op Cremillieux heerlijke stilte, schitterende sterrenluchten, kleurrijke bloemen en een grote variatie aan dieren. Alles in beeld vanuit je luie stoel.

 

met dank voor de mooie foto's van Henk van den Akker, gast op Les Cremillieux in de zomer van 2020

 

Zonnen en zwemmen op Cremillieux

Wil je in de zon liggen, afkoelen in het zwembad, je conditie opvijzelen door baantjes te zwemmen of rustig op het terras een boekje lezen, dan kan dat allemaal rond het grote verwarmde zwembad van Cremillieux.

.......of in de omgeving

In de omgeving zijn ook openbare zwembaden aanwezig, in Saint-Félicien en Saint-Victor. Ook zijn er meerdere plan d'eau,  min of meer natuurlijke zwemplaatsen in de rivier, zoals in Lamastre.

 

 

 

 

Houd je van wandelen?

In de omgeving van Cremillieux zijn 150 km wandelpaden uitgezet.

Je kan niet alleen kleinere wandeltochten in de omgeving maken, maar ook dagtochten over de toppen van bergen, door bossen, boomgaarden en kleine gehuchten. Ook verschillende GR's lopen langs trajecten in de buurt.

De wandeltochten van de Groene Ardèche staan goed bekend om hun grote variatie aan landschappen en ze zijn relatief goed te doen.

De beschrijvingen van de tochten liggen klaar in de gîte en je kunt de beschrijvingen mee nemen op je wandeltochten.

 

Houd je van fietsen?

Het noorden van de Ardèche kenmerkt zich vooral door de rust. Toch is er een druk bezocht evenement in Saint-Félicien dat zeer bijzonder is:

l'Ardechoise is de grootste internationale fietstoertocht van Europa die elke derde week van juni wordt gehouden. Vijftienduizend fietsers van vele nationaliteiten maken fietstochten van 60 tot 825 km door de prachtige streek van de hele Ardèche.

Ook op andere momenten kun je met een goede fiets met voldoende versnellingen of op een mountainbike op schilderachtige landwegen van de prachtige omgeving genieten.

De l'Ardechoise Autrement geeft informatie over de route tijdens het gehele jaar: langs het gehele traject zijn borden geplaatst.

 

Het Office de Tourisme van Saint-Félicien heeft een map met beschrijvingen van wandeltochten, mountainbiketrajecten en fietstochten, klein en groot, in de omgeving opgesteld. Kopieën van de tochten liggen in de gîte klaar voor u.

 

Andere activiteiten:

In de omgeving van Cremillieux kan je nog andere sporten beoefenen, zoals tennis, windsurfen, paard- of quadrijden. Zoek je meer avontuur dan brengt de ouderwetse stoomtrein je door de Gorges du Doux, of je kunt door de Gorges op eigen spierkracht met de velotrain.

Ook zijn het Safaripark, het Miniatuurpark en het Overlevingspark een bezoek waard.

Iets zuidelijker in de Ardèche zijn er veel mogelijkheden om te kanoën en parapent te beoefenen.

Wil je iets heel anders:

 

Het schoenenmuseum in Romans laat een prachtig overzicht van schoeisel door de tijd heen zien.

In Annonay kan je met een ballon door het luchtruim varen.

Romantische dorpjes en hun wekelijkse markten met producten uit de streek laten je van het Franse leven genieten.

 

Verder naar het zuiden is een bezoek aan La Caverne du Pont d'Arc (op de lijst van UNESCO) de moeite waard.


Bij het Office de Tourisme (VVV) kun je informatie krijgen welke toeristische evenementen zich afspelen, zoals bezoeken aan een geitenboerderij of brocantes.

Vaak worden in de zomer openlucht theater- dans- en circusvoorstellingen in de regio uitgevoerd, o.a. door de plaatselijk theatergroep Felixval en professionele theatergroepen uit de regio.

Je kunt bij de VVV ook elektrische fietsen huren of een speelperiode op de tennisbaan.