LIGGING van Les Cremillieux


Le village Pailharès
Le village Pailharès

 

Les Cremillieux op het grondgebied Pailharès

 

Pailharès ligt in het noorden van de Ardèche, ook wel de Ardèche Verte (de groene Ardèche) genoemd.

Als je Pailharès op een grote overzichtskaart zoekt, zoek dan eerst Lyon. Ongeveer 35 km ten zuiden van Lyon ligt Annonay. Daar verlaat je de Route du Soleil en steekt af naar het westen, richting Saint-Félicien. Saint-Félicien ligt in de driehoek noord - Annonay, oost – Tournon, zuid- Lamastre.

In Saint-Félicien aangekomen is het nog 4 kilometer naar het vakantiehuis: Les Cremillieux ligt op het grondgebied van Pailharès, maar eigenlijk tussen Saint-Félicien en Pailharès in.

 

Je kan ook de trein nemen. In de zomermaanden vanaf half juni is er zelfs een directe TGV verbinding, waarbij je zonder overstappen vanuit Amsterdam in zeven uur op het TGVstation van Valence staat, waarvandaan je dan de reis bijvoorbeeld met een huurauto naar les Cremillieux kunt vervolgen. 

Om te vliegen is Lyon de dichtstbijzijnde luchthaven.

 

 

 

Hoe er te komen?

 

Op onderstaande google-earth kaart is de afstand tot het dorp Pailharès te vinden vanaf je woonplaats.

Voor het laatste stuk rijden naar les Cremillieux: neem vanaf Saint- Félicien niet de route naar Pailharès, maar naar Lalouvesc. Na  ongeveer 3 km zie je aan uw linkerhand een weg (Route du Col du Gibet) met 7 naambordjes van huizen. De middelste geeft Cremillieux aan. Neem deze linker afslag en je bereikt Les Cremillieux door verderop de rechterafslag (Impasse du Crémillieux) van een doodlopend weggetje te nemen. Les Cremillieux herken je vast aan de toegangspoort. 


                               Le village Saint-Félicien
Le village Saint-Félicien

 

 

 

 

 

 

 

Boodschappen in Saint-Félicien:

 

Het op 4 kilometer van Cremillieux gelegen dorp Saint-Félicien, met 1200 inwoners, biedt alle faciliteiten die je je kunt wensen: bakkers, slagers, supermarkten, tabac, café’s, mediatheek met internet, postkantoor, dokters, fysiotherapie en apotheek. De twee banken hebben een pinautomaat.

Op vrijdag is de wekelijkse markt en op zondagmorgen verkopen de lokale boeren hun groente, fruit, kaas, jams en vruchtensappen.

 

 

Culinair en wijn


In de omgeving rond Pailharès zijn verschillende restaurants; u vindt een variatie aan gerechten die uiteenlopen van crèpes tot traditionele Franse gerechten en sterrengerechten. Saint-Félicien heeft een restaurant-crêperie, een auberge en een campingrestaurant, waar u zomers ook buiten kunt eten. Ook Pailharès heeft een auberge, met een prachtig uitzocht op het Rhônedal.  In Tournon en Saint-Bonnet le Froid zijn restaurants met (sterren)kwaliteit.

In het dal van de Rhône (rond Tain d’Hermitage) zijn een groot aantal caves van beroemde wijnhuizen, waar u wijn kunt proeven.